Valorant Karakter Özellikleri

tarafından
36
Valorant Karakter Özellikleri

Riot Games, “Project A” adıyla duyurulan PC için çıkardığı nişancılık oyunu olan Valorant’ı çıkardı. Ücretsiz olan bu oyun dünya çapında her ülkede oynanacak. Valorant 2 takım arasında 5 kişiden oluşan taktiksel bir savaştan oluşan saldıranlar ve savunanlar arasında geçen ve 24 tur süren bir mücadele olacaktır. Valorant karakterleri ve valorant karakter özellikleri hakkında sizlere işinize yarayacak bilgiler vereceğiz. Haydi başlayalım

Valorant Karakterler ve Özellikleri

Aslında biraz düşününce Valorant biraz “CSGO ve Overwatch’ı” bize andırıyor diyebiliriz. Riot Games’in yaptığı ve sizlere sunduğu ilk fps oyunu olan Valorant’da her karakterin farklı özellikleri vardır. Her harakter dört yetenek içerir 3 temel yetenek ve 1 ultimate yeteneği. Oyuncuların her turda ücretsiz kullanabildiği bir temel yetenek vardır ve diğer yetenekleri (ultimate hariç) satın almaları gerekmektedir. Şu an oyunda 8 adet ajan yer almaktadır haydi bu ajanların özelliklerine bir göz atalım.

Brimstone karakter özellikleri

  • Incindiary: Rakiplere hasar veren ve hareketlerini kısıtlayan bir bomba atar.
  • Stim Beacon: Yakın bir konuma Stim Beacon çağırır. Bu beacoun’un içinde olan takım arkadaşlarının atış hızı artar.
  • Sky Smoke: Haritadan seçtiğiniz bir konuma smoke atar.
  • Orbital Strike: Haritada bir yer seçerek, yüksek hasar veren bir atış yapar.

Viper karakter özellikleri

  • Snakebite: Patlayıcı bir mermi atar ve asit havuzu oluşur içinde kalanlar hasar yer ve yavaşlar.
  • Poison Cloud: Zehirli bir duman bulutu oluşturur istediğiniz zaman açabilirsiniz.
  • Toxic Screen: Bir zehir duvarı oluşturur.
  • Viper’s Pit: Büyük bir zehir bulutu yaratır. Viper, içerisinde durduğu sürece bulut devam eder. Bulut içerisindeki rakipler Viper tarafından görülür.

Sova karakter özellikleri

  • Shock Bolt: Patlayıcı bir ok fırlatır.
  • Owl Drone: Drone kullanır ve oyuncu gördüğünde işaretler ve görebilirsiniz.
  • Recon Bolt: Etrafınızdaki düşmanları açığa çıkartan bir sonar kullanır. Kolay bir şekilde yok edilebilir.
  • Hunter’s Fury: Harita boyunca ilerleyebilen 3 ölümcül enerji oku fırlatır. Oku yiyen oyuncular ağır bir hasar alır ve işaretlenir.

Cypher karakter özellikleri

  • Trapwire: İki duvar arasında bir tuzak kurar. Bu tuzaktan geçen oyuncular yavaşlar ve gözükür.
  • Cyber Cage: Uzaktan kontrollü bir tuzak. İçinden bir rakip geçerken aktif hale getirilirse rakipler yavaşlar.
  • Spycam: İstediğiniz bir yere kamera atarsınız ve düşmanları rahatça görebilirsiniz.
  • Neural Theft: Ölü bir rakibin üstünde kullanılır ve diğer tüm oyuncuların yerini size gösterir.

Omen karakter özellikleri

  • Paranoia: Duvarların içerisinden atabildiğiniz bir flash eğer rakibe temas ederse kısa bir süre kör olacaktır.
  • Shadow Walk: Kısa bir mesafede seçebildiğiniz yere ışınlanırsınız.
  • Dark Cover: Map üzerinden seçtiğiniz bir konuma smoke atar
  • From the Shadows: Haritadan bir yer seçer ve oraya ışınlanır. Işınlandığınız yerde bir “gölge” olarak ortaya çıkar. Gölge halindeyken ölürse, orijinal lokasyona geri döner. Işınlanma süresi tamamlandıktan sonra kısa bir süre hedef alınamaz olur.

Jett karakter özellikleri

  • Cloudburst: Kısa süreli bir smoke atar.
  • Updraft: Kısa bir rüzgar yarattıktan sonra kendini yukarıya doğru iter ve süzülerek hareket edebilirsiniz.
  • Tailwind: Hareket ettiğin yöne doğru kısa bir “dash” atar. (Birden ileriye atılır)
  • Blade Storm: Öldürücü birkaç fırlatma bıçağıyla donanır. Bu bıçaklar kafadan vuruşta rakibi öldürür. Eğer bıçaklardan biriyle bir kill alınırsa, fırlatılan bıçak sayıları tazelenir.

Phoenix karakter özellikleri

  • Hot Hands: Yanıcı bir bomba atar rakibe içerisinde ise hasar alır phoenix içerisinde ise canı artar.
  • Blaze: Görüş engelleyen uzun bir yanıcı duvar oluşturur.
  • Curveball: Hızlı patlayan bir flash atar eğer rakibe denk gelirse kör olur.
  • Run It Back: Olduğunuz konumu işaretler ve ölene kadar veya süresi bitine kadar savaşabilirsiniz. Eğer ölürseniz veya süreniz biterse işaretlediğiniz yere geri dönersiniz.

Sage karakter özellikleri

  • Slow Orb: Bir küre fırlatır ve yere düştüğünde o alan içerisinde olanlar yavaşlar ve yavaş yürüyor olsa bile ses çıkarır.
  • Barrier Orb: Büyük bir dondurucu duvar oluşturur
  • Healing Orb: Kendinizi veya takım arkadaşınızı işaretlersiniz.
  • Resurrection: Ölen bir takım arkadaşınızı tekrardan hayata döndürebilirsiniz.

Breach karakter özellikleri

  • Aftershock: Basılı tutup atarsınız yer kırılır ve üstünde olanlar hasar alır
  • Flashpoint: Duvarın içinden atar ve bakan herkes kör olur.
  • Fault Line: Duvarın içinden geçtikten sonra belirli bir zaman sonra patlar ve güçlü bir hasar verir.
  • Rolling Thunder: Dalga dalga hasar veren bir deprem yaratır ve güçlü hasar verir.

Bir önceki yazımız olan En iyi Açık Dünya Oyunları başlıklı makalemizde Açık Dünya Oyunları, açık dünya oyunları 2020 ve Açık dünya oyunu hakkında bilgiler verilmektedir.