Team Fortress 2 (Takım Kalesi) Mini Rehber

tarafından
403
Team Fortress 2 (Takım Kalesi) Mini Rehber

Team Fortress hakkındaki ilk yazımızı buradan bulabilirsiniz. Geçen yazıda Team Fortress’ın takım oyununuda dayalı MMOFPS türünde bir oyun olduğunu söylemiştik. Son olarak saldırı sınıflarından bahsedip kapatmıştık yazıyı. Şimdi oyunun küçük bir rehberini yaparak devam edebiliriz. Serinin ilerleyen yazılarında muhtemelen rekabetçi modu vs. hakkında yazılar gelecek bu yüzden takip etmeyi unutmayın.

Team Fortress Sınıfları

Saldırı Sınıfı

İlk saldırı sınıfımız olan soldier adından da anlaşabileceği üzere standart bir asker görevi görüyor aslında. Silahı her tür menzilde kullanılabiliyor ve ortalama özelliklere sahip. Scout ise ikinci saldırı sınıfımız. Elinde bazuka taşıyon uzun menzil askerimiz kendisi. Düşmanlardan uzakta durması önemli ve bazuka mermilerinin belli bir hızı olduğu için mümkünse düşmanın sıkıştığı bir yerde ateş edin veya düşmanın nereye gideceğini tahmin edin. Üçüncü sınıfımız Pyro, bence en etkili askerlerden biri. Yakın menzil askeri olan pyro ile birçok düşmanı yakabiliyorsunuz. Hasarı da fena değil. Ayrıca karşı takımın kendi askerlerini yakması durumunda onları söndürebiliyor.

Savunma Sınıfı

Savunma sınıfı genel olarak en çok cephaneye sahip sınıftır. Amaçları kendi takımlarına ait bölgeleri korumaktır (Eğlence modu için). Savunma sınıflarının ilki Demoman. Demoman’ler sahip oldukları bombalayıcılar ile alan hasarı veren bombalar atabilirler. 3 adet silahları bulunur. İlk silah standart bomba atmaya yarıyor. Her şarjör 4 adet bombaya sahip. Bu silahın en iyi kullanım yerleri meydanlarda düşmanın toplandığı kısımlar fikrimce. İkinci silah ise yapışkan bomba atmakta. Attığınız her bomba attığınız yerde yapışıp kalıyor ve bir süre sonra patlıyor. Düşmanın geleceği yeri çok iyi tahmin etmeniz gerekiyor. Kullanımı biraz zor bir silahtır. Son silahı ise yakın dövüş silahı. Bu silah her sınıfta ve karakterde değişiyor.

Savunma sınıfının ikinci karakteri olan Heavy’ler, ellerindeki minigun ile sağlam bir savunma sergilerler. Düşmanları geri püskürtmede çok iyi olan heavy’lerin canları da fazla olduğu için arkadan bir medic ile desteklenirse iyi sonuçlar çıkartılabilir. Heavy’lerin ikinci silahı pompalıdır. Bu birçok karakterde standarttır aslında. Orta menzildeki düşmanlar için kullanılabilir. Heavy’lerin son silahı ise yakın dövüş silahı.

Savunma sınıfının son karakteri Engineer. Engineer’in doğru ve dikkatli kullanımı çok önemlidir. Doğru yerlere kurulan taretler can kurtarabilir. Taretler savaşın daha çok arka yüzünde olmalılar. Gerek olmadıkça savaşa katılmazlar. En önemli rollerinden biride ölenlerin hızlıca savaş alanına dönebilmesi için doğru yerlere ışınlayıcılar kurmak ve savaş alanlarında kuytu yerlere makineler kurarak müttefiklerinin can doldurmasını sağlamaktır.

Rehberin devamı bir sonraki yazıda gelecektir !

Team Fortress 2 indirmek için tıklayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Team Fortress (Takım Kalesi) 2 İnceleme başlıklı makalemizde acemioyuncu, Oyun Rehberi ve Team Fortress 2 hakkında bilgiler verilmektedir.