Stat Point Hakkında Detaylı Rehber

Stat Point Hakkında Detaylı Rehber

Stat point, yetenek puanlarına verilen isimdir. Bunun için öncelikli olarak Experience hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Çünkü stat point Experience ‘de elde edilen bir yetenektir.

Bu yeteneğe sahip olabilmeniz için öldürmeniz ve farklı eylemler sergilemeniz gerekiyor. Yeteneğinizi ele geçirdikten sonra artık karakterinizi daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Mesela güç, hız, kılıç kullanımı gibi üç farklı yetenek olduğunu ele alalı. Kazandığınız stat pointleri bunlara veriyor ve oyunda seviye atlıyorsunuz.

Stat pointlerin sizin yetenek kazanabilmeniz konusunda oldukça büyük avantajı olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda karakteriniz güçlendikçe sizin alacağınız keyifte bir o kadar yüksek olacaktır. Güçlü bir karakter olmak istiyorsanız kazandığınız stat pointlerinizi de çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Örneği 4 yetenek puanınız varsa bunları tek bir şeye harcayabilmek yerine ihtiyacınız olan şeylere harcamanız çok daha mantıklı olacaktır. bu sayede karakteriniz hem güçlenmiş hem de hızlanmış olacaktır. Kazanmak istediğiniz güçler konusunda dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Bunu başarılı bir şekilde yapabilmek sizi de başarıya ulaştıracaktır. Yani aslında işin özünde stratejinizi oyuna göre yapmak gerekir.

Stat Point İsimleri

Stat pointlerin oyun içerisinde kullanılan isimleri aşağıda yer almaktadır. Bu isimler doğrultusunda istediğiniz yeteneği de almaya başlayabilirsiniz.

Ag: Çeviklik

Acc: Doğruluk ve kesinlik

Afr: Saldırı gücü

Hr: Vuruş ve isabet gücü

irit Chan: Kritik şans noktası

Crit Dam: Kritik hasar oranı

Mp: Sihir yeteneği

Con: Konsantrasyon yeteneği

Hp: Sağlık puanı

Str: Güç, kuvvet

Sr.: Hızlılık

Int.: Zeka noktası

Sta: Dayanma gücü noktası

Def: Defans, savunma gücü noktası

Belirttiğimiz gibi oyununuza göre stratejinizi kurmanız ve bunun içinde topladığınız stat pointleri en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor.