Minecraft Hileleri ve Hile Kodları

tarafından
19
Minecraft Hileleri ve Hile Kodları


Minecraft hileleri PC üzerinde kullanılmadan önce hile kullanımını aktif hale getirmeniz gerekiyor.  Gelin şimdi Minecraft hileleri açma işlemine bir bakalım ve ardından da işinize yarayacak hile kodlarını birlikte görelim.

Minecraft Hile Nasıl Yazılır

  • Oyunu çalıştırın ve giriş ekranında bekleyin,
  • -Giriş ekranında “T” tuşuna basın,
  •  –Açılan ekrana /gamemod 1 yazın,
  • -Oyuna girin ve hile kodlarını yazmaya başlayın.

Zorluk Derecesi Değiştirme

/difficulty zorluk derecesi

Yukarıdaki zorluk derecesi yazan alanı oyunun 4 zorluk derecesinden birini yazarak oyun esnasında zorluğu değiştirebilirsiniz.

  • Peaceful (barışçıl)
  • easy (kolay)
  • normal
  • hard (zor)

Örnek: /difficulty peaceful

Oyun Modunu Değiştirme

/gamemode oyun modu

Zorluk değiştirme de olduğu gibi oyun esnasında oyun modunu değiştirebilirsiniz.

  • Survival
  • Creative
  • Adventure
  • Spectator

/gamemode Survival


Deneyim kazanma ve seviye atlama

/xp miktar [oyuncu] ve /xp miktarL [oyuncu]

Bu komut ile belli bir oyuncuya belli bir miktar deneyim puanı kazandırabilirsiniz. OyunPixel adlı oyuncuya şu şekilde deneyim puanı verebilirsiniz:

Örnek: /xp 1000 OyunPixel

Bir oyuncuya direkt olarak seviye atlatmak isterseniz de şu şekilde yapabilirsiniz:

Örnek: /xp 100L OyunPixel

Eşya Verme

/give oyuncu eşya [miktar]

Bu komut ile hedef oyuncuya belirlenen miktarda eşya / malzeme verebilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki bunlar ancak istiflenebilir şeylerde olabilir. Örneğin kendinize 100 tane elmas kılıç veremezsiniz. Eşyaların id’lerine buradan ulaşabilirsiniz.

Örnek: /give OyunPixel diamond_sword 1

Eşyaları Kaybetmeme

/gamerule keepInventory true

Bu kod oyunun temel kurallarından birini değiştirir. Bu kod sayesinde öldüğünüzde eşyalarınızı kaybetmezsiniz. Ölünce eşyaları kaybetmemek için kodun sonuna “true”, bunu iptal etmek için “false” yazmalısınız. Yani bu özelliği kapatmak için kodun şöyle olması gerekiyor: /gamerule keepInventory false


Ölüm Komutları

/kill

Oyuncu dahil her şeyin ölmesine yol açar.

/kill oyuncu

Belli bir oyuncuyu öldürmeye yarar. Örnek: /kill OyunPixel

/kill @e[type=Canavartürü]

Belli bir canavar türünü öldürmeye yarar. Örnek: /kill @e[type=Creeper]

Işınlanma

/tp [hedef oyuncu] x y z

Hedef oyuncuyu koordinatlar girerek belirlenen bir yere ışınlamaya yarar.

Örnek: /tp OyunPixel 100 0 10


Zamanı Değiştirme

/time set değer

Oyun içindeki zamanı değiştirmenize yarar. Kodda değer yazan yere istediğiniz zamanın değerini yazmanız gerekir.

0 – Şafak vakti
1000 – Sabah
6000 – Öğlen
12000 – Alacakaranlık/akşamüstü
18000 – Gece

Örnek: /time set 6000

Eşyalara Özellik Kazandırma

/enchant oyuncu özellik ID’si [level]

Oyuncunun elindeki eşyaya güç, keskinlik gibi bir özellik kazandırmaya yarar. Bir kitaptan veya “enchant” masasından alınabilecek herhangi bir özellik olabilir. Özellik isimlerine şuradan bakabilirsiniz.

Örnek: /enchant OyunPixel minecraft:smite 1

Oyunculara Özellik Kazandırma

/effect oyuncu özellik [saniyeler] [gücü] [partiküller]

Hedef oyuncuya bir özellik kazandırmaya yarar. [saniyeler] [gücü] [partiküller] kısımları ile bu özelliğin ne kadar süreceğine, gücünün ne olacağına ve partikül efektlerinin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Zorunlu değildir. Örneğin 30 saniyeliğine su altında nefes almak özelliği kazandırmak için:

Örnek: /effect OyunPixel water_breathing 30

Seed Kodu

/Seed

Oyundaki dünyanın seed değerini görmeye yarar. Aynı dünyayı oynamak isterseniz kullanışlıdır.


Zamanı Durdurma

/gamerule doDaylightCycle false

Oyunun gece gündüz döngüsünü iptal etmenizi sağlar. Kodu uyguladığınızda oyun o anki zamanda kalır. Gece gündüz döngüsünü yeniden başlatmak için kodun sonundaki “false” kelimesini “true”ya çevirmeniz gerekiyor.

Canavar Yaratma

/summon evar adı [x] [y] [z]

Belli bir konumda bir canavar yaratmaya yarar. Koddaki x, y, ve z canavarın yaratılacağı konumu belirtmek içindir. Konum belirmezseniz canavar direkt olarak bulunduğunuz noktada yaratılır.

Örnek: /summon creeper


Hava Durumunu Değiştirme

/weather hava durumu

Bu kod sayesinde oyunun havasını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

clear (açık)
rain (yağmurlu)
thunder (fırtına)

Örnek: /weather thunder

Kod Yardımı Alma

/help [hile kodu]

Yukarıda paylaştığımız kodlar hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz yardım komutundan faydalanabilirsiniz.

Örnek: /help kill

Bir önceki yazımız olan Counter-Strike 1.6 Hileleri başlıklı makalemizde cs 1.6 kodları hakkında bilgiler verilmektedir.