Minecraft hayatta kalma rehberi ile profesyonelleşin

minacraft rehberi

Minecraft oyunu için hayatta kalma rehberi özellikle yeni oyuncular tarafından merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Minecraft oyunu ne kadar popüler olursa olsun halen bazı oyuncular tarafından denenmemiş olabilir. Oyunu ilk defa oynayan oyuncular için oyunu yıllardır oynayan biri olarak yapılması gereken nelerin olduğunu siz değerli okurlarımıza eksiksiz bir şekilde vermeye çalışacağız.

Minecraft oyunu için hayatta kalma rehberi

Minecraft oyununa ilk defa başlayan ve hayatta kalma tarzında oynamak isteyen bir kullanıcı haritaya girdiğinde öncelikle kendine uygun bir arazi seçmeli. Bunu ne kadar hızlı yaparsa kendisi için o kadar iyi olur. Arazi seçimi sonrasında biraz odun toplamak gerekiyor. Odun toplama işleminden sonra küçük bir ev yaparak barınak inşa etmeye başlanabilir.

Minecraft Hayatta Kalma

Bunlardan daha önemlisi de yemek bulma olmakta. İster hayvanları avlayarak ister tarım yaparak yemek üretmek mümkün. Eğer hayvanlar avlandı ise kazma ile yer altından toplanan 9 kırıktaşın fırına dönüştürülmesi ve burada ısıtılması gerekiyor. Tarım ile birlikte yemek sorunu çözülmek isteniyor ise otların toplanması gerekiyor. Sonrasında bir çapa yardımı ile suya yakın bir konumda tarla yapılması ve tohumların buraya dikilmesi yeterli olacak. Oyuncular bu eşyaların yapımını internetten öğrenebilir.

Akşam yapılması gerekenler

Eğer akşam olduysa ve evde bir yatak bulunmuyorsa bu konuda yapılması gereken hemen madene gitmek olacak. Madene giderken kullanıcıların dikkat etmesi gereken durum altına doğru kazmak yerine yana ve aşağı doğru kazması. Eğer oyuncu aşağıya doğru kazma işlemi gerçekleştirirse bu durum kullanıcının bir anda aşağıya düşmesine veya lava denk gelmesine sebep olabilir.

Geceleri henüz karakterin üzerinde zırh veya kılıç yok ise taşların arasında kalmak ve mağaralara girmemek en doğru karar olacak. Bunun yanı sıra kazılan yerleri meşale ile aydınlatmak bu bölgelerde yaratık doğmamasına sebep olur. Bu da bölgenin daha güvenli olmasını sağlar. Aynı zamanda evin de aydınlatılması gerekir. Oyuncu evde değilken bu bölgede yaratık oluşabilir. Meşale yapmak için bir çubuk ve kömür gerekiyor. Çubuk tahta ile üretilebilir.