Reklam

Reklam

Frutti Dino

Frutti Dino Nedir? Nasıl Oynanır?

Frutti Dino, oyuncuların eğlenceli bir oyun oynamak için NFT Dino karakterlerini kullandığı sıradan bir simülasyon rol yapma oyunudur. Frutti Dino‘nun arkasındaki ekip olan Monoverse, her katılımcının sesinin duyulduğu, işbirlikçi ve topluluk odaklı bir ekosistem oluşturmaya çalışıyor.

Blockchain oyun endüstrisi, oyuncular oyun kalitesinden daha talepkar hale geldikçe hızlı bir yenilik gördü. Yüksek kaliteli bir oyun, yalnızca sürdürülebilir bir oyun ekosistemi değil, aynı zamanda ilgi çekici bir oyun gerektirir.

Bunu akılda tutarak, Frutti Dino gözümüze geldi. Harika görselleri ve kripto destekli oyun içi ekonomisiyle övünen bu sevimli küçük dinozorlar oyuncuları ne tür oyna ve kazanma maceralarına atacak?

Frutti Dino nedir?

Frutti Dino, BNB Zincirinde bir NFT oyna ve kazan simülasyonu rol yapma oyunudur. Monoverse tarafından geliştirilen oyun, benzersiz özelliklere ve renklere sahip çok çeşitli sevimli dinozorlara sahiptir. Her dino bir NFT karakteridir ve oyuncular kar için onları üretebilir, yükseltebilir ve takas edebilir.

Frutti Dino’nun sanal dünyası Dinoverse’da oyuncular, bu NFT karakterlerinin yaşam alanlarını istilacılara karşı savunma görevinde. Oyuncular, dijital varlıkları Web3 cüzdanlarında belirteçler veya NFT olarak saklayabildiklerinden, oyun sırasında oyuncular çeşitli kaynaklar toplayabilir ve bunlar üzerinde mülkiyet sahibi olabilir.

Monoverse, Frutti Dino’nun oyuncuların ilgisini çekmesi ve Dinoverse’ın sürdürülebilir bir şekilde büyümesine izin vermesi için titizlikle tasarlanmış bir oyun yarattı. Takımın nihai hedefi, Frutti Dino’yu çeşitli ekosistemler ve oyunlarla bir platform haline getirmektir. Karakter IP’leri daha sonra franchising yoluyla lisanslanabilir, bu da örneğin yan oyun lansmanlarıyla sonuçlanır.

Monoverse’in BSC tabanlı bir yan zincir olan kendi ana ağı Entropy’yi geliştirdiğini de belirtmekte fayda var. Bu stratejik plan, geleneksel ve NFT tabanlı üçüncü taraf oyunlarını projenin ekosistemine dahil etmeyi amaçlıyor.

Frutti Dino NFT’ler nasıl çalışır?

Frutti Dino, bir dinozora meyve ampulü besleyerek yapılan eşsiz bir yaratıktır. Genesis Dino hariç, tüm Dinolar üreme yoluyla yaratılır ve 4 gelişim aşamasından geçer.

Dino’nun sınıflarını ve karakterlerini anlamak, kullanıcıların oyunda daha hızlı ustalaşmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, yedikleri meyveye bağlı olarak etçil, otçul ve hibrit olmak üzere üç tür Dino vardır. Ayrıca, Dinoların hangi meyveyi yedikleri, rollerini ve savaşlarda nasıl performans gösterdiklerini belirler. Aşağıdaki şema meyveler ve Dino nitelikleri arasındaki ilişkiyi göstermektedir.

Sevimli imajları ve temel yardımcı programları nedeniyle bu Dino NFT’ler, Ocak 2022’de Binance NFT pazarında göründükten sonra tüm hafta boyunca en yüksek dereceli en çok satışı elde etti.

Dinoverse Lands nedir?

Frutti Dinos dünyası Dinoverse adını taşır ve oyuncular bir toprak parçasına sahip olabilirler. Bunu yapmak için, kazanç elde etmek için yeni dünyalar ve oyunlar yaratmalarına olanak tanıyan bir Land NFT’ye sahip olmaları gerekir. Ayrıca bu topraklar, Dinoların istatistiklerini geliştirmeleri için yetiştirildikleri yerlerdir. Ayrıca, Araziler, Dinolar için benzersiz güçlendirmeler yapmak için değerli malzemeler olan çeşitli doğal kaynaklarla doludur.

Arazi sahipleri, arazilerini kiralama ücreti karşılığında başkalarına kiralayarak da kar elde edebilirler. Oyun ilerledikçe, arazilerin daha fazla faydası olacak ve sahiplerine çeşitli şekillerde fayda sağlayacak.

Frutti Dino’nun oyun sistemi nasıl çalışıyor?

Artık Frutti Dino’nun karakterlerini bildiğimize göre, onları oyunda nasıl kullanacağız? Monoverse, Frutti Dino için çok katmanlı bir oyun sistemi geliştirdi ve oyuncuları derinden daldırmak için birbirine bağlı. Frutti Dino’daki temel oyun sistemlerine bir göz atalım.

Frutti Dino

Oyuncular Dinos’u yerel pazardan alabilirler. Ama ya oyuncular bir tane karşılayamazsa? Merak etme! Kiralama sistemi, oyuncuların mevcut oyunculardan çok daha düşük bir maliyetle Dino kiralamasına olanak tanır. Amaç, yeni oyuncular için giriş engellerini azaltmak ve mevcut oyuncuların kiralama ücretleri ile kazanmalarına izin vermektir.

Oynamadığınız zamanlarda bile nadir eşyaları toplayın. Keşif moduna başlamak için oyuncuların bir takım oluşturması gerekir. Keşfedilebilecek bölgeler arasında kamu arazileri ve özel araziler bulunmaktadır.

Özel arazi, Dinos’un performans seviyelerini artıran nadir öğeler içerebilir. Bununla birlikte, özel arazileri keşfetmek, arazi sahibine ödenen sınırlı ücretlerle birlikte gelir.

Oyuncular, keşifler sırasında kazılan nadir malzemeler ve doğal kaynakları kullanarak Dinos’u özel parçalarla donatabilirler. Parça yükseltmeleri, bir Dino’nun görünümünü ve özelliklerini değiştirebilir ve performansını artırabilir. Bu aynı zamanda, yükseltilmiş Dino’ların piyasada daha yüksek bir fiyata satılmasının muhtemel olduğu anlamına gelir.

Frutti Dino ekonomisini daha da canlı hale getirmek için gelecekte Dino’ları NFT parçalarına ayırmak için bir sistem olacak.

Dino Frutti, oyuncular için çok çeşitli heyecan verici savaş modları sunar. Örneğin, oyuncular skor tablosuna tırmanmak için turnuvalara katılabilir. Daha yüksek bir sıralama, oyunculara daha fazla jeton ödülü getirebilir. Daha fazla heyecan ve daha önemli ödüller arayan oyuncular, ayakta kalan son oyuncunun bir jeton ödülü aldığı Battle Royale’e katılabilir.

Ayrıca Dino Frutti, Esports etkinlikleri düzenleyecek. Bu etkinlikler sırasında oyuncular, hangi konuda iyi olduklarını seçme ve ödül havuzu için savaşma özgürlüğüne sahip olabilirler.

Frutti Dino’nun tokenomikleri nasıl çalışır?

Frutti Dino, her ikisi de Binance Akıllı Zincirinde yerel olan iki BEP-20 jetonu, Frutti Dino Token (FDT) ve FAT jetonlarına sahiptir. FDT, Frutti Dino’nun ekosistemini bir yönetişim belirteci olarak kolaylaştırır ve oyunu gerçek dünya sistemlerine bağlar.

Kullanıcılar faiz kazanmak için FDT’yi stake edebilirler. Bu hisseli FDT’ler, sahiplerine Frutti Dino oyunu ve ekosistemi tarafından üretilen karı paylaşma hakkı da verecek.

FAT’ler ekosistemdeki yardımcı program belirteçleridir. Frutti Dino, oyun oynamanın eğlencesini ve karlılığını en üst düzeye çıkarmak için oyuncuların FAT kazanmaları ve kullanmaları için çeşitli yollar tasarlayacaktır. Oyuncular, Keşif Sistemi, Üretim Sistemi, Kiralama Sistemi ve daha fazlasında FAT’leri kullanma şansına sahip olacaklar.

Frutti Dino nasıl oynanır?

Frutti Dino, oyuncuların farklı tercihlerine uygun çeşitli oyna-kazan mekanikleri sunar. Örneğin, farklı savaş modlarına katılmak ve rakipleri yenmek, oyuncular için ödüller kazandıracak.

Bunun dışında oyuncular, nadir bulunan malzemeleri aramak ve pazarda yüksek fiyata satmak için en özel Dino’yu yapmak için Keşif sistemine katılabilir.

Sezonluk etkinliklere katılmak, ödülleri toplamak için başka bir fırsattır. Örneğin, benzersiz özelliklere sahip Dinos’a sahip oyuncular jeton kazanmak için yarışlara katılabilir. Ek olarak, Frutti Dino kapsayıcılığı ve oyuncu odaklı bir havayı vurguladığından, yarışçı olmayanlar da doğru Dino Yarışı kazananlarını tahmin ederek katılabilirler ve ödüller kazanabilirler.

Frutti Dino’yu gelecekte neler bekliyor?

Monoverse ekibi şeffaflık, adalet ve işbirliğine dayalı açık bir oyun platformu yaratmaya çalışır. Bunu başarmak için ekip , BSC tabanlı bir yan zincir olan kendi ana ağını Entropy‘yi geliştiriyor. Entropy, temel merkezi olmayan altyapı olarak hizmet edecek ve üçüncü taraf oyunları ve geliştiricileri buna katkıda bulunmaya ve bundan yararlanmaya çekecektir.

Ayrıca Frutti Dino’nun topluluğuna çok değer vermesi ve kullanıcıların projeye katkıda bulunmasına izin vermek için bir DAO yaklaşımını benimsemek istemesi de dikkate değerdir. Bu nedenle Frutti Dino, Game DAO, Ecosystem DAO ve All-Round DAO’ya sahip olacak.

Bu düzenleme, üyelerin ilgilendikleri ve uzmanlaşacakları yönü seçebilmeleri ile projenin daha yapılandırılmış ve spesifik yönetimine izin vermeyi amaçlamaktadır.