Factorio nasıl oynanıyor?

factorio

Factorio oyunu nasıl oynanıyor? Özellikle bu oyuna başlamak isteyen kullanıcılar bu oyunun tam olarak nasıl oynandığını merak edebilir.

Bu konuda daha çok oyuncuların başlangıç yapmasını ve sonrasında neler yapması gerektiğini anlatacağız. Kullanıcılar anlatacağımız yöntem sonrasında kendini geliştirebilir, daha büyük hedeflere yelken açabilir.

Öncelikle Factorio oyunundan kısaca bahsedelim. Factorio, yıllardır geliştirilen ve geçtiğimiz yıl tam sürümü çıkan bir fabrika kurma ve otomasyon oyunu. Oyundaki amaç tüm araştırmaları tamamlayıp roketle gezegenden uzaklaşmak. Kısacası karakterimiz bu gezegende mahsur kaldı. Tabii ki gezegenden kurtulmak için oyuncunun geliştireceği daha çok araştırma var. Uzun soluklu bir oyun olan Factorio’nun başlangıcını hep beraber yapalım.

Otomasyon oyunu Factorio nasıl oynanıyor?

Bu yazımızı da inceleyin !

Factorio oyununda yeni bir dünya oluşturduğumuzda boş bir dünya karşımıza çıkıyor. Oyuncunun envanterinde başlangıçta yakıtlı maden sonfajı ve fırın bulunuyor. Oyuncunun yapması gereken bir miktar kömür toplamak ve yakıtlı maden sondajını tavsiyemiz öncelikle kömür madenine yerleştirmesi. Çünkü kömür elektrik çağına geçmeden önce sıkça kullanılacak bir yakıt kaynağı. Fırın ise madenleri işlemek için kullanılıyor.

Factorio Rehberi

Kullanıcıların sıkça kullanacağı bir diğer eşya yakıtlı yerleştirici. E tuşuna bastıktan sonra sağ taraftaki üretim alanında bulunabilen bu ürünün amacı, bir eşyayı başka bir yere taşıma. Örneğin yakıtlı maden makinesinin önüne fırın koyunca toplanan madenler fırına aktarılıyor. Fırının yanına yerleştirici ve sandık koyarsak fırında işletilen maden sandığa aktarılıyor. Kısacası basit bir otomasyon yapılıyor. Tam otomasyon için kömürü ocağa aktarmak gerekiyor.

Oyunu oynarken oyuncuların dikkat etmesi gereken durum çevredeki tehlikeli yaratıklara karşı iyi hesaplama yapmak, en iyi savunmayı sağlamak. Eğer oyuncu kendini hiç korumazsa bir anda güçlü yaratıklar tarafından saldırıya uğrayabilir. Bundan dolayı oyunda savunma yapmak için pek çok araç yer alıyor.

Bu konuda “Factorio nasıl oynanıyor?” sorusuna cevap verdik. Oyuncular bu aşamadan sonra araştırmaları tamamlayarak, yeni otomasyonlar yaparak ve daha çok gelişerek oyunun sonuna ulaşmaya çalışacak. Oyunda keşfedilecek çok şey var.