Call of Cthulhu İnceleme

tarafından
273
Call of Cthulhu İnceleme

Call of Cthulhu İnceleme

Oyun, menü sistemi aracılığı ile nasıl bir gidişatının olduğu konusunda bazı fikirler veriyor. Oyuna başladığınız andan itibaren kendinizi büyük bir kabusun ortasında hissediyorsunuz. Oyun, 1924 yılında geçiyor ve özel dedektif olan Pierce adındaki karaktere yön veriyorsunuz. Pierce, çok zor zamanlar geçiriyor ve borç batağına saplanmış durumdadır. Kendisine gelen enteresan iş teklifine olumlu yanıt veriyor. Hawkins ailesinin yaşadığı olayları araştırmak için Darkwater adasına doğru yola çıkıyor.

Call of Cthulhu İnceleme

Call of Cthulhu Hikayesi

Oyun isminden de anlaşıldığı üzere H.P Lovecraft’ın Cthulhu temasından ilham alan bir yapımdır. Oyunda bu temaya ve çoğu olaya yapılan göndermeler ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Call of Cthulhu’nun merkezinde araştırma dinamikleri yer alıyor. Dolayısıyla bulunmuş olduğunuz alan çok kalabalıksa bilgi edinmek için çevrenizde yer alan kilit karakterle konuşma şansınız bulunuyor. Konuşma, RPG oyunlarındaki gibi çok fazla alternatifli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu muhabbetler sayesinde hikaye hakkında çoğu bilgiye sahip olabiliyorsunuz.

Call of Cthulhu İnceleme

Call of Cthulhu Nasıl Oynanır?

RPG dinamiği yalnızca diyalog kısmında değil işi çözme bölümünde de yer verilmiş. Mesela karakterinize verdiğiniz puanlamalarla ekstra diyalogların kilidini de açma şansı yakalıyorsunuz. Olayı çözmeye ya da sonraki aşamaya geldiğinizde oyunun dinamikleri geçmişte bırakılıyor. Mesela kasaba bölümünde yer alan geçişler veya akıl hastanesinde bulunan gizlenme dinamikleri bu anlamda oyuncuları biraz sıkıyor. 10 sene önce karşımıza çıkan bu dinamikler, oyunun ilk bölümlerinden itibaren sıkılmanıza neden olabilir. Ancak malikaneye geçtiğiniz anda oyun yeniden heyecan vermeye başlıyor ve hikaye yepyeni bir bölüme doğru ilerliyor.

Bir önceki yazımız olan Call of Duty Black Ops 4 İnceleme başlıklı makalemizde Battle Royale modu, Black Ops 4 ve Call of Duty hakkında bilgiler verilmektedir.