Battle for Azeroth Dungeon Rehberi: Waycrest Manor!

tarafından
57
Battle for Azeroth Dungeon Rehberi: Waycrest Manor!

Waycrest Manor Kul Tiras’ın Drustvar bölgesinde yer alan bir zindan. 110’da Alliance oyunculara, 120’de ise Horde oyunculara açılıyor. Klasik bir korku filminden çıkma bir malikanede geçen bu zindan genel olarak Drustvar bölgesinin cadı ve hayalet temasını takip ediyor. Waycrest Manor içinde sizi bekleyen 5 boss var. Bunlar Heartsbane Triad, Soulbound Goliath, Raal the Gluttonous, Lord & Lady Waycrest ve Gorak Tul.

Waycrest Manor karışık bir yer. Her girdiğinizde malikanenin giriş katından gideceğiniz yol değişebiliyor. Hangi kapıların açık olduğuna göre bir yol çizmeniz gerekecek. Bu düşmanların ilk üçü içerisinde hangisi ile ilk karşılaşacağınız gideceğiniz yöne bağlı. Biz yine de oyun içindeki zindan rehberinde verilen sıraya göre yazıyoruz.

Heartsbane Triad yolundaki tehlikeler.

Enthralled Guard tank yönüne doğru koni şeklinde Shadow Cleave özelliği kullanacak. Genel olarak tank değilseniz hiç bir düşmanın önünde durmamaya çalışın. Bewitched Captain kendisine Spirited Defense büyüsü yapacak ve aldığı hasar %35 azalacak. Bu engellenebilir ya da purge gibi büyülerle kaldırılabilir. Hearstbane Vinetwiser rastgele bir oyuncuyu 4 saniye stun etkisinde tutacak ve zamanlı hasar verecek. Bunu yapan Grasping Thorns adlı özelliği engellenmeli ya da dispel ile etki kaldırılmalı.

Hearstbane Triad’ın olduğu odayı dikkatli bir şekilde temizlemeniz lazım. Boss üç cadıdan oluşuyor. Odanın ortasında bekleyen bu cadılar çekmeden diğer düşmanları öldürmelisiniz. Sonra dövüş başladığında rahat hareket edebileceğiniz bir alan olacak.

Waycrest Manor zindanındaki cadı üçlüsü!

Waycrest Manor: Heartsbane Triad Taktikleri!

Üç tane cadı ile dövüşeceksiniz. Canları ortak olmadığı için tek tek uğraşacaksınız. Hangisine odaklanacağınız ise sürekli değişecek. Ironbark Shield adlı pasif özellikleri aldıkları hasarı %99 azaltıyor. Ancak bu özellik sadece iki tanesinde olacak ve hangilerinin buna sahip olduğu ise sürekli değişecek. Focusing Irıs adlı obje hangisinde ise ona vurabilirsiniz. Üç cadıdan Focusing Irıs’i tutan diğerlerinden büyük olacak. Saldırmanız gereken hedef büyük olan. Bir süre sonra başka bir tanesi büyüyecek ve savunmasız olacak. Sürekli hedef değiştirmeniz gerekiyor. Takip etmeniz gereken bu mekanik dışında dikkat etmeniz gereken bir kaç özellik var.

Focusing Irıs’i tutan cadıya göre özellikler değişecek. Ancak objeyi tutan cadı enerji toplamaya başlayacak. %100 enerjiye ulaşınca herkese neredeyse ölümcül hasar veren Dire Ritual büyüsünü yapıp enerjilerini sıfırlayacaklar. Bundan hızlıca toparlamanız gerekir. Heroic ve daha zor seviyelerde yaptıkları büyüler dışında her cadının yaydığı bir aura olacak.

Solena

Focusing Irıs ile genelde Sister Solena başlayacak. Bütün cadılar engellenebilir “bolt” büyüleri atacak. Hepsine odaklanmak yerine Focusing Iris’i tutan cadının bolt büyüsüne odaklanın. Soul Manipulation ile bir oyuncuyu kontrol altına alacak. Oyuncunun canı %50’ye inince kontrolü bırakacak. Diğer oyuncuların hemen kontrol altına alınan oyunculara odaklanmaları lazım. Çok sert vurup ya da uzun süren “dot” koyup öldürmemeye çalışın. Bir oyuncu kontrolündeyken Solena’nın aldığı hasar %99 azalacak. Aura of Apathy bütün iyileştirme büyülerinin ektisini %50 azaltacak. Bu olduğu zaman biraz daha çaba göstermeniz gerekebilir.

Malady

Focusing Irıs Sister Malady’nin elindeyken herkese Unstable Runic Mark uygulayacak. 6 saniye boyunca hasar vermesi dışında süre dolduğuna patlayacak ve etraftakilere de zarar verecek. Bu gerçekleşmeden oyuncular birbirlerinden uzaklaşmalı. Dispel ile zamanlı hasarı yok etseniz bile patlama yine de gerçekleşir. Aura of Dread bütün oyunculara biriken dot uygulayacak. Bunlar hareket ederseniz silinir. Sürekli kımıldamayı unutmayın.

Briar

Sister Briar Focusing Iris sahibiyken bir hedefe Jagged Nettles uygulayacak. Bu sürekli hasar vuran bir büyü ve kurbanın canı %90’ın üstüne çıktığı zaman siliniyor. Aura of Thorns ile cadı her darbe olduğunda vuran oyuncular biraz hasar alır. Dikkatli vurun.


Soulbound Goliath’ın bahçesindeki tehlikeler.

Coven Thornshaper çok tehlikeli bir yaratık. Ölmeye yakın Soul Fetish adlı bir büyü yapmaya çalışacak. Bu mutlaka engellenmeli. Aksi taktirde ruhu yanındaki düşmanlara atlar ve onlara 5 birim hasar ve haste artışı verir. Birim başına %10 hasar ve %20 haste olan bu özelliğe sahip yaratık öldüğünde içindeki ruh başka bir yaratığa atlar. Ancak bu sefer birimlerden biri silinir. Git gide zayıflasa da Soul Fetish kolay halledebileceğiniz grupları çok tehlikeli yapabilir. Purge gibi büyülerle birer birim silebilirsiniz.

Coven Thornshaper bunun dışında üç büyü daha yapacak. Uproot rastgele bir oyuncunun altında beliren, onları yavaşlatıp hasar vuran bir grup kök. Bundan kaçmalısınız. Infected Rot rastgele bir oyuncuya 8 saniyelik zamanlı hasar verecek. Effigy Reconstruction ise dövüşteki Thornguard ya da Jagged Hound düşmanlarını tamamıyla iyileştirecek. Eğer böyle bir kalabalıkta dövüşüyorsanız, bu büyüye önem vermelisiniz. Thornguard öldükten bir süre sonra patlayacak. Kaçın.

Soulbound Goliath ile dövüşmeden önce Matron Bryndle adlı bir mini-boss ile karşılaşacaksınız. Bu düşmanı çekerken dikkatli olun. Boss’un hemen önünde durduğu için yanlışlıkla ikisini birden dövüşe sokmayın. Tanklar Thorned Barrage adlı büyüden ciddi hasar almaya hazırlıklı olmalılar. Bütün grup ise yerde beliren Splinter Spike alanlarından kaçmalı.

Soulbound Goliath!

Waycrest Manor: Soulbound Goliath Taktikleri!

Bu dövüşteki en önemli şey hareket etmek. Dövüş boyunca boss’un üzerinde hasarını arttıran bir özellik olacak. Soul Harvest adlı bu özellik iki saniyede bir birim artacak. Birim başına %5 hasar artışı verecek. Mythic+ gibi zorluklarda tanka ciddi sıkıntı verebilecek hale gelebilir. Özellikle Crush adlı darbesi tank’ın özellikler kullanarak direnmesi gereken bir darbe. Yükse Soul Harvest ile bunu vurduğundan direk öldürebilir.

Görünürde sonsuza kadar artan bu özelliği sıfırlamanın tek yolu etraftaki alevleri kullanmak. Zaman zaman alana yıldırım düşecek ve bazı yerler yanmaya başlayacak. Tank’ın manevraları sayesinde boss bu alevlerin üzerinden geçtiğinde tutuşmaya başlayacak. Alevler Soul Harvest birimlerini sıfırlayacak ve grup bu arada biraz hasar alacak. Yüksek Soul Harvest ile ölmektense azıcık grup hasarı tercih edilir.

Alevler bossu yerken ortaya Burning Soul adlı düşmanlar çıkacak. Bunlar bir oyuncuya odaklanıp takip edecekler. Yaklaşınca çok sert vuran bu düşmanlar öldürülemez ve yavaşlatılamaz. 10 saniye kovaladıktan sonra yok olacaklar. Bunlardan kaçmak lazım. Bu yüzden bu dövüş sürekli hareket etmeyi gerektiriyor. Başka bir numarası olmadığı için bu taktiklere bağlı kalırsanız çok sıkıntı yaşamazsınız.


Raal the Gluttonous adlı domuza giderken sıkıntı verebilecek bir kaç düşman.

Crazed Marksman seçtiği bir hedefe doğru yavaş giden bir roket fırlatacak. Bu roket hedefine ulaşınca patlayıp yakınlardaki herkese hasar verecek. Roket’in hedefi olan oyuncu gruptan ayrılırsa grup hasarı azalır. Maddened Surivalist adlı düşmanın tuzaklarına dikkat edin. Shrapnel Trap patlayacak ve Frost Trap yakaladığı oyuncuyu 4 saniye donduracak. Heartsbane Runeweaver adlı düşmanın Etch özelliği engellenmeli. Bu düşmanın arkasında durmaya çalışın çünkü tanka doğru koni şeklinde yaptığı Marking Cleave çaptığı herkese 6 saniyelik zamanlı hasar verecek. Bu özellikten tank da kaçabilir düşman büyüsünü yaparken baktığı yön değişmeyecek.

Boss odasına ulaştığınızda dikkatlice temizlemeniz gerekecek. Düşmanları köşeden koridora çekip rahatlıkla yapabilirsiniz.

Raal the Gluttonous!

Waycrest Manor: Raal the Gluttonous Taktikleri!

Waycrest Manor bulaşık odasına ve orada sizi bekleyen hijyen kabusuna hoş geldiniz! Raal the Gluttonous dövüş boyunca ortada duran ve yerinden kımıldamayan bir domuz. Yakın mesafe dövüşen oyuncular için biraz daha zor olacak.

Rotten Expulsion odadaki bir kaç noktaya hasar verecek ve geriye zehirli bir havuz bırakacak. Bu alanlar zamanla hareket edebileceğiniz yerleri kısıtlayacak. Üzerinde duran oyuncular hasar almak dışında %60 yavaşlayacaklar. Özellikle Tenderize özelliğinden kaçmaya çalışırken bu alanlardan geçerseniz ve Tenderize büyüsüne yakalanırsanız ölme ihtimaliniz çok yüksek.

Tenderize ile tankın durduğu yere doğru kocaman koni bir alanda ateş edecek (daha çok kusuyormuş gibi gözüküyor). Genişleyen koni şeklinden dolayı uzakta duran oyuncular için kaçması daha zor olabilir bu yüzden biraz yaklaşmak hareketi rahatlatır. Tank dahil herkes bundan çekilmeli. Yerdeki havuzlara dikkat etmelisiniz. Raal bu büyüyü birbiri ardına toplam üç defa yapacak. Her defasında tankın o an bulunduğu noktaya bakarak büyüsüne başlayacak. Fakat başladıktan sonra tankı takip etmez.

Bu büyüden sonra odaya Wasting Servant adlı düşmanlar çağıracak. Bu düşmanlar ona ulaşırlarsa Raal’ın yemeği olacaklar ve kalıcı %5 hasar artışı verecekler. Bu düşmanları yolda öldürmeniz lazım.

Ortaya çıkacak olan başka bir düşman ise Bile Oozeling. Bunlar tanklanmalı. Öldükten bir süre sonra belli bir alanda patlayacaklar. Bu yüzden hızlı hareket etmelisiniz.


Lord ve Lady Waycrest’in yanına inerken dikkat etmeniz gereken düşmanlar.

İlk üç boss öldükten sonra bodrum katına inişi bulmanız lazım. Bordum katına iner inmez karşınıza çıkacak ilk düşmanların içerisinde bir adet mini-boss var. Matron Alma ile dövüşmeden önce dikkatlice diğer düşmanları çekip halletmeye çalışın. Alma ile teke tek dövüşmek isteyeceksiniz. Cadı bosslarındaki gibi Dread Mark bütün gruba veriliyor ve 6 saniye sonra bir alanda patlıyor. Ayrı durmaya çalışın. Tank Decaying Touch etkisinden dolayı %15 daha çok hasar alacak. Bu sırada savunma özellikleri kullanmalı. Ruinous Volley muhakkak engellenmeli. Dread Mark ile üst üste binen grup hasarı bütün grubu çok hızlı öldürebilir.

Düşmanların geri kalanları çoğunlukla daha önce karşılaştığınız büyüler veya benzerlerini yapacak. Dikkat etmeniz gereken yeni şey Heartsbane Soulcharmer adlı cadılar. Bunlar bazen yere bir alan yaratacaklar. Warding Candles adlı bu alanın içinde duran bütün düşmanların aldıkları hasar %50 az olacak. Tank düşmanları bu alanın dışına çekmeli.

Lord ve Lady Waycrest sizi bekliyor!

Waycrest Manor: Lord ve Lady Waycrest Taktikleri!

Dövüşün başında yanınıza Lord Waycrest atlayacak ve Lady uzakta kalacak. Lord’un çok canı yok ancak her %30’a düştüğünde Lady kendi canının %30’unu feda edip Lord’un canını dolduracak. Bu her gerçekleştiğinde Lord %3 hasar ve haste artışına sahip olacak. Bu üç defa olduğu zaman Lady Waycrest dövüşe katılacak.

Lord Waycrest’in en tehlikeli büyüsü Virulent Pathogen. Bununla rastgele bir oyuncu 5 saniye boyunca hasar alıyor ve %50 yavaşlıyor. Dispel ile kaldırılabilir. Ancak büyü kalktığında veya süresi dolduğunda yeşil halka ile belirtilen alanda herkese hasar verir. Kurbanın uzaklaşması lazım. %50 yavaşlamadan dolayı grubun geri kalanı da kaçarak yardımcı olabilir. Bu sırada uzaktan Lady Waycrest patlama alanları yaratacak. Sürekli kaçış halinde olmanız gerekiyor. Patlama alanında yaratılan havuz hareket alanının zamanla küçülmesine neden olur. Bu havuzun içinde çok duran oyuncular ise aynı büyüye tekrar maruz kalırlar ve oda çok hızlı dolabilir.

Artık ikisi ile birden dövüşeceksiniz. Lady’nin uzaktan salladığı Wracking Chord adlı büyü böylece daha rahat engellenebilir olacak. Bu iki düşmanı öldürdükten sonra çatlaktan atlayıp, bir grup kolay düşmanı yenip son bossa direk gidebilirsiniz.


Waycrest Manor son boss Gorak Tul!

Waycrest Manor: Gorak Tul Taktikleri!

Gorak Tul çok zor bir dövüş değil. Yeter ki ortalıktaki düşman sayısını kontrol altında tutun. 20 saniyede bir Summon Deathtouched Slaver ile bir iskelet çağıracak. Bu düşman bazen en uzaktaki oyuncuya zıplayabilir. Belli bir alanda herkese de zamanlı hasar (dot) uygular. Bunu minimumda tutmak için bir oyuncu biraz uzakta durup sürekli bunun hedefi olursa grubun diğer elemanları bu darbeyi yemez. Death Lens özellikleri stun gibi büyülerle engellenmeli. Rastgele bir oyuncuya uygulanan bu büyü oyuncunun canının %70’ini götürecek. Bu düşmanı öldürürken tankın yanına veya civarına geri döndüğünden emin olun. Bossun yanında, ya da diğerler düşmanlara yakın bir yerde ölmesi önemli.

Gorak Tul %100 enerjiye ulaşana kadar bu düşmanlardan iki ya da üç tane çağırmış olacak. Bunları birbirine yakın öldürmeye çalışın. %100 enerjiye Gorak Tul’un yapacağı büyü mevcut bütün düşmanları iyileştirecek ve ölenleri de diriltecek. Çok kısa bir sürede kendinizi bir düzine Slaver ile uğraşırken bulabilirsiniz. Bunu engellemek için etrafa atılan şişeleri üzerinden koşarak toplamanız lazım. Sarı bir halka içinde çok net gözüken bu şişeleri kullandığınızda belli bir alandaki bütün cesetleri yakacak ve dirilmelerini engelleyecek. Bu yüzden ölüleri bir arada tutmak önemli.

Dövüşün en önemli mekaniğini hallederseniz çok rahat geçersiniz. Gorak Tul’un diğer büyüleri bunun kadar dikkat çekici ve tehlikeli değil. Darkened Lightning engellenebilir. Engellenmezse Chain Lightning gibi birden fazla hedefe sıçrayacak. Belki mythic+ zorluk derecelerinde buna daha çok önem vermeniz beklenebilir.

Tebrikler! 5 bossluk Waycrest Manor zindanı bununla beraber sona eriyor.

Bir önceki yazımız olan PUBG Mobile Karlı Harita(Vikendi) En İyi 5 Loot Noktası! başlıklı makalemizde PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS, PUBG ve PUBG Mobile hakkında bilgiler verilmektedir.